Virtualisatieoplossingen

Virtualiseren van uw infrastructuur met VMware

Dankzij virtualisatie draaien meerdere besturingssystemen en applicaties op hedendaagse servers, zodat uw infrastructuur eenvoudiger en efficiënter wordt tegen lagere kosten. Applicaties worden sneller geïmplementeerd, de prestaties en beschikbaarheid worden verbeterd en taken worden geautomatiseerd om efficiency te behalen. Met virtualisatie is de implementatie van IT gemakkelijker en goedkoper. Serverconsolidatie is de belangrijkste eigenschap voor het virtualiseren van uw infrastructuur. Bij traditionele servers wordt gemiddeld maar 2% van de capaciteit gebruikt, terwijl met servervirtualisatie tot 80% van de hardwarecapaciteit gebruikt kan worden. Met servervirtualisatie op basis van VMware benut u de capaciteit van uw systeem dus aanzienlijk beter.

Wat is servervirtualisatie op basis van VMware?

Servervirtualisatie is het samenvoegen van meerdere servers, vaak (maar niet uitsluitend) op Microsoft Windows gebaseerd. Door het samenvoegen van deze servers op één fysiek platform ontstaat een geconcentreerde omgeving die veel voordelen biedt. Om deze servers samen te kunnen voegen is tussen de hardware- en het operatingsysteem een tussenlaag nodig. Een grote en belangrijke speler op dit gebied, die als tussenlaag fungeert, is VMware.
 

Waarom virtualiseren met VMware?

Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan beschikbaarheid. Door te virtualiseren beschikt u over de mogelijkheid om de beschikbaarheid omhoog te brengen en de belasting te verdelen. De services draaien immers niet meer fysiek op één server. Met virtualisatie bestaat de mogelijkheid om een service te verplaatsen naar een ander hardwareplatform zonder dat de server down gaat. Dit kan handmatig gebeuren maar ook als er problemen ontstaan met één of meerdere fysieke componenten. Bij VMware heet dit V-motion.
 

Voordelen van virtualiseren met VMware:

  1. Loadbalancing van gebruikers
  2. Vereenvoudiging van beheer
  3. Hogere beschikbaarheid
  4. Dynamische uitbreiding
  5. Ruimtebesparing
  6. Stroombesparing
  7. Kostenbesparing
  8. Virtual Desktop Infrastructure mogelijkheden, ook wel bekend als VDI.

Wat kan HTC-ICT met VMware voor u betekenen in het oplossen van uw virtualisatiebehoefte?

HTC-ICT is in staat om u stap voor stap te begeleiden in het oplossingstraject en in samenwerking met u te komen tot de beste oplossing. Wij zullen u tijdens dit proces volledig ontzorgen en nauw betrokken blijven tijdens de realisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.