Online Backup oplossingen

Veilige online dataopslag

Heeft u het meegemaakt dat uw backup netjes met regelmaat heeft gedraaid, maar dat tijdens de restore van de backup blijkt dat het terugzetten van de data niet werkt? Dit gebeurt helaas vaker dan u denkt met alle vervelende gevolgen van dien. Om deze problematiek voor eens en altijd te voorkomen biedt HTC-ICT u een Online Backupoplossing zodat uw data altijd veilig bewaard blijft. Wist u dat eenmaal per maand een backup terugzetten om te testen gebruikelijk is?
 

Online Backups door HTC-ICT

Op uw server(s) en/of werkstation(s) komt software te draaien die uw data veilig over het internet transporteert naar ons datacenter. Op deze manier staat de data veilig buiten de deur en kunt u terugvallen op een backup wanneer u die nodig heeft. U kunt onze Online Backup bijvoorbeeld gebruiken om probleemloos automatisch dagelijkse backups via het internet te maken. Deze backups worden beveiligd met uw eigen sleutel, zodat u ervan verzekerd bent dat u als enige toegang heeft tot de data. Remote backups zijn vooral aan te bevelen omdat uw kritische data buiten uw kantoor wordt opgeslagen en daarmee de kans op dataverlies geminimaliseerd wordt. HTC-ICT biedt u een veilige oplossing voor het maken van backups. Het gaat om een volledige backupoplossing. U kunt moeiteloos uw SQL, MySQL en Exchange database meenemen in deze backup.
 
Vervang uw dure backupoplossing door een Online Backupoplossing.
U heeft altijd direct online uw backups beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk dat wij binnen 24 uur de backup op schijf aanleveren. Uw backups staan veilig opgeslagen en worden gedupliceerd over diverse systemen. Er staan dus meerdere backups op verschillende plaatsen opgeslagen om ervan verzekerd te zijn dat dataverlies niet kan plaatsvinden.

Exchange Backup

Onze Backup Software biedt ook de mogelijkheid om een Exchange Brick Level Backup te maken. Dit houdt in dat u mailboxen, mappen, agenda’s of e-mails kunt selecteren om er een backup van te maken of om back-up’s te herstellen. U hoeft dus niet een volledige mailbox te herstellen. Alle versies van MS Exchange Server vanaf 2000 worden ondersteund.
 

Backup Restoren

Het terughalen (restoren) van uw backups gaat online via onze Backup software of via onze helpdesk. Indien er grote hoeveelheden data verloren zijn gegaan of er haast is geboden bij het terugzetten van data, kunnen wij de backup ook op disk aanleveren.

Disaster Recovery

U heeft het vast al eens meegemaakt dat één van de belangrijkste servers na een update niet meer start of door een technisch probleem niet meer doorstart. Allemaal scenario’s die grote impact hebben op uw bedrijfsvoering. Met alleen het herstellen van bestanden of het herstellen van e-mails bent u er helaas niet. U heeft een backup nodig van de complete server op een dusdanig niveau, dat deze binnen no-time weer inzetbaar is in het geval van een calamiteit. Dit kunnen wij volledig voor u verzorgen middels Online Backup, samen met de Disaster Recovery module zodat u er altijd van verzekerd bent dat u uw Recovery kan doen in een zo kort mogelijke tijd.

Wat kan HTC-ICT voor u betekenen in het oplossen van uw backupbehoefte?

HTC-ICT is in staat om u stap voor stap te begeleiden in het oplossingstraject en in samenwerking met u te komen tot de beste oplossing voor uw backup. Wij zullen u tijdens dit proces volledig ontzorgen en nauw betrokken blijven tijdens de realisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.